Wspieramy mamy w Dzień Mamy!

26 maja 2022 roku w Hotelu Hilton Garden Inn w Krakowie odbył się „Dzień Mamy z Fundacją Embrace”. Inicjatywa dedykowana była mamom samodzielnie wychowującym dzieci oraz będącym w trudnej sytuacji życiowej, w ramach wspomagania aktywizacji zawodowej kobiet. Łącznie w wydarzeniu wzięło udział 50 kobiet. Uczestniczki wzięły udział w dwuczęściowym wykładzie i warsztatach motywacyjnych „Odkryj jaką moc masz w sobie”, które poprowadziła Małgorzata Nowicka – Prezes Instytutu Edukacji Pozytywnej, specjalistka ds. komunikacji społecznej oraz trenerka na co dzień zajmująca się rozwojem biznesowym i osobistym. W drugiej części wydarzenia odbyły się Mini Targi Pracy oraz bezpłatne konsultacje prawne, psychologiczne oraz doradztwo kariery. Nie zabrakło też przyjemności, podarunków i poczęstunku. O dobre samopoczucie mam zadbały m.in. makijażystki, które wykonały make-up wszystkim chętnym paniom.

Na podstawie ankiety motywacji oraz rozmowy wyłoniono 6 uczestniczek, które otrzymały opłacone szkolenie zawodowe z możliwością uzyskania certyfikatu upoważniającego do podjęcia pracy jako stylistka paznokci.

Wydarzeniem towarzyszącym był Dzień Dziecka. Na pociechy naszych uczestniczek czekali animatorzy oraz masa gier, zabaw i atrakcji, jak chociażby malowanie twarzy.

Jeszcze raz dziękujemy uczestniczkom i ich pociechom za wspaniale spędzony czas. Gratulujemy nagrodzonym mamom i dziękujemy wszystkim firmom i osobom, które pomogły nam w organizacji tego wydarzenia. Dzięki wam udało się nie tylko uczcić ten wyjątkowy dzień, ale też po raz kolejny zainicjować wydarzenie realizujące cel Fundacji, którym jest aktywizacja kobiet, wspieranie i inspirowanie ich do rozwoju oraz samorealizacji.

Kursy kosmetyczne dla Mam w ramach wsparcia i aktywizacji zawodowej kobiet.